click sini

Sunday, May 22, 2011

Pasar Cina

okayy seperti yang dijanjikan, ni ialah entry pasal Pasar Cina.Macam ada orang tertunggu tunggu pun janji ko ila ..tak pe tak de orang tunggu pun ilajoe nak tulis gak.tak kira..

This is me ..first time keluar rumah sbg blogger famous nampak tak apa tergantung kat leher tu?
Camera youuuu..
Sambil memandang ke langit menikmati sinaran matahari dan kicauan burung, aku pun menghela nafas panjang  untuk pegi beli dan kemudian belah dari pasar cina tersebut.Gaya apakah tulisan ini?susah jugak jadi penulis ni kan?merapu giler..


Antara kedai jual baju.Baju kat kedai ni nampak dari luar memang tak lawa tapi kalau masuk dalam memang tak lawa pun..haha.

See..I told u 95% pembeli dan penjual kat sini adalah Cina.cuba cari melayu dalam gambar ni.Tak de kan? Kalau pegi sini terasa macam pegi jinjang kadang-kadang.



Ni ialah kedai runcit tempat ilajoe selalu beli sayur.Sayur dia mmg segar dan banyak jenis banding dengan Jusco atau Tesco Bukit Indah. Ikan pun fresh.

Sebenarnya tujuan utama pegi sini harini sbb nak beli mangga tu.Kenapa ambik gambar jauh? sebab tokey kedai tu tak bagi ambik gambar mangga dia.Hampehh..kan?.Tapi, i tell you mangga dia memang manis dan murah.kengkadang dia jual borong 3 kilo RM 10. Bahagia betul...pastu buah Naga 10 biji RM 7..besar besar tau..kat Jusco dapat? nan ado...tembikai susu 2 bijik RM 5.Memang ni la tempat saya sekeluarga mendapatkan bekalan fibre, tak syak lagi.

Tu je la cerita pasal Pasar Cina..best ke pasar ni? tak le best sangat..haha...sorry la buang masa korang baca cerita pasal pasar ni.Next entry cerita pasal kedai vadey plak nak?

5 comments:

  1. Teruskan gaya penulisan begini ya ilajoe ... buat penghilang ngantuk

    ReplyDelete
  2. haha..ikin terujanya dapat comment sulung penbaca

    ReplyDelete
  3. ambik gambau kasi cantik lagi.. focus....focus...

    ReplyDelete